حقوق و اقتصاد

  • ۰
  • ۰

در برنامه بحث روز رادیو ایران، با موضوع اداره کشور بدون نفت شرکت کردم.

اداره کشور بدون نفت، نیازمند به اراده جدی دولت و مردم است

کارشناس اقتصادی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی؛ اداره کشور بدون نفت امری واقع بینانه و نیازمند به اراده جدی دولت و مردم است.

اداره کشور بدون نفت، نیازمند به اراده جدی دولت و مردم استبه گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری صداوسیما؛ دکتر سید محمد حسینی به عنوان کارشناس اقتصادی همراه با دکتر محسن ابراهیمی؛ معاون اداره کل امور مالیاتی استان تهران با حضور در برنامه "بحث روز" از گروه سیاسی رادیو ایران به بررسی نقش مالیاتها در تحقق برنامه اداره کشور بدون نفت پرداختند.
دکتر حسینی ضمن اشاره به آمار معافیت ها و فرارهای مالیاتی موجود در کشور تصریح کرد اداره کشور کاملا امر واقع بینانه ای است. 
وی اصلاح ساختار بودجه را به عنوان اصلاح نهادی و بلند مدت برای اداره کشور بدون نفت نام برد که از سال 1380 در مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی مورد بررسی و محوربندی قرار گرفته است. 
به گفته پژوهشگر مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی؛ بودجه کل کشور بر اساس قانون 52 قانون اساسی در واقع بودجه بخش عمومی کشور است که صرفا به دولت یا بخش خاصی از نهادهای حاکمیتی تعلق ندارد و همه بخشهای عمومی که از جانب دولت کار حاکمیتی انجام می دهند، موظف هستند درآمدشان را به خزانه واریز کنند تا طبق فرایندهای قانونی موجود، بودجه آنها مصوب و توزیع شود. در حالیکه در حال حاضر برخی نهادها تحت عناوین مختلف از بودجه کنار کذاشته شده اند.
دکتر  حسینی، موسسات عمومی غیردولتی و برخی از موسسات وابسته به دولت مثل مناطق آزاد یا سازمان بنادر کشتیرانی را از مصادیق این مسئله دانست که بودجه خود را بدون واریز کردن به خزانه، مستقل استفاده می کنند.
وی افزود بازتعریف بخش عمومی کشور و شفاف سازی بودجه در بخشهای درآمدزای حاکمیتی، می تواند به مدیریت کسری بودجه کشور بیانجامد.
دکتر ابراهیمی، معاون اداره کل امور مالیاتی استان تهران نیز با مشارکت در این بحث گفت: بازار ، موتور اصلی اقتصاد است و نقش نظارتی دولت در بازار موجب تامین مخارج دولت و ایجاد تعادل در پایه های بازار مولد از طریق اخذ مالیات می شود.
این کارشناس اقتصادی ایجاد بسترهای اطلاعاتی را برای توسعه و تصمیمات اقتصادی بسیار مهم دانست و گفت ارائه اطلاعات بازار و اطلاعات مالیاتی  می تواند منجر به تغییر رویکرد و شناخت مردم از طرح جامع مالیاتی شود تا جاییکه مردم با شناخت از این مجموعه داوطلبانه مالیات خود را پرداخت کنند.
در ادامه دکتر حسینی با ارائه آمار تخمینی از میزان معافیت مالیاتی، فرار مالیاتی و معوقات مالیاتی موجود در کشور گفت بیش از نیمی از کسر بودجه در کشور ما یعنی  حدود ٨٥٠٠٠ میلیارد تومان به این موارد مربوط است. 
وی گفت دولت می تواند با اضافه کردن پایه‌های مالیاتی مثل مالیات بر پزشکان و وکلا ، کارهای زیر زمینی و خانه های لوکس، بدون فشار بر قشر عمومی و ضعیف جامعه ، کمبود بودجه خود را تامین کند.
http://www.iribnews.ir/fa/news/2500361/%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%87-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D8%A8%D8%AF%D9%88%D9%86-%D9%86%D9%81%D8%AA-%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%B2%D9%85%D9%86%D8%AF-%D8%A8%D9%87-%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%AC%D8%AF%DB%8C-%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA-%D9%88-%D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85-%D8%A7%D8%B3%D8%AA
  • ۹۸/۰۵/۲۶
  • سید محمد رضا حسینی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
براي ارتقاي مطالب وبلاگ، لطفا نظر بدهيد.