پاورپوینت اقتصاد سیستم مالی را از اینجا میتوانید دانلود کنید.
برای تهیه مطالب این پاورپوینت از این کتابها استفاده کرده ام:
یکی از دوستانم به نام محسن روحانی که اخیرا در رشته حقوق تجارت بین الملل در دانشگاه نیویورک پذیرفته شده و ادامه تحصیل میدهند، نوشته من در مورد ادامه تحصیل در رشته حقوق در آمریکا را نقد کرده اند که در ادامه می آید:
"سلام تقریبن کامل بود فقط اینکه دوره ی ال ال ام نیازی به آزمون ال س ت نداره و فقط تافل میخواد البته تافل بالای ١٠٥ در دانشگاههای رنکینگه یک رقمی موجب اولویت داشتنه شماست ولیکن جهت دوره ی جی دی صرفا آزمون ال س ت باید داد و نیازی به تافل نیست که نمره ی قابل قبول در ال س ت دانشگاه های معتبر بالای ١٦٥ و حتی ١٧٠ هست نوشته بودین که بدون ال ال ام امکان تحصیل در جی اس دی نیست، این اشتباهه ال ال ام چون نیاز به ال س ت نداره و دوره اش یک ساله هست خیلی از دانشجویان موضوع مورد علاقه ی خودشونو انتخاب میکنن و مثلن در حقوق محیط زیست وارد ال ال ام میشن جی اس دی خیلی مبتنی بر تز و نظر استاد شما داره یک سال پلنینگ و امتحانات شفاهییشه و پس از اون پروسه ی نگارش شروع میشه و در پایان هم دفاعی جانانه و بسیار سخت و بدون استثناء چاپ کتاب تز شما اون قسمت هم که فرمودید پی اچ دی! متوجه نشدم، ولی به نظرم اشتباه است، مثلن در وکالت پی اچ دی میگیرن؟! کللن سیستم حقوقی امریکا پی اچ دی نداره و جی اس دی بجای اون هست باز هم در خدمتم"
کی از کاربردهای تحلیل اقتصادی حقوق, مقایسه وضعیت حقوقی کشورهای مختلف در انجام کسب و کار است. به بیان ساده با مقایسه وضعیت حقوقی کشورهای مختلف, میتوان این نکته را سنجید که نظام حقوقی کدام کشور برای انجام کسب و کار ساده تر و به قول معروف دوستدار کسب است (هزینه مبادله پایین) و کدام کشور در راه انجام کسب و کار و فعالیت های مولد اختلال ایجاد میکند. این مهم را بانک جهانی در قالب پروژه doing business با ابداع 8 شاخص به سنجش گذاشت (البته این شاخصها در طول زمان جرح و تعدیل شد) و در چند سال گذشته طی گزارش های سالانه, رتبه کشورهای مختلف را در این زمینه اعلام کرد.
گزارش سال 2015 بانک جهانی در رتبه بندی وضعیت حقوقی کشورها, (اینجا) بهبود مجموع رتبه ایران از 130 به 132 را نشان میدهد.
این بهبود را میتوان معلول چند علت دانست:
در مقاله زیر که در دانشنامه حقوق و اقتصاد با عنوان تنظیم بازار اوراق بهادار توسط ادموند کیچ و از منظر حقوق و اقتصاد نوشته شده, میتوانید پاسخ به این سوالات را پیدا کنید که:
الف- آیا اصولا در بازار اوراق بهادار تنظیم لازم است؟
ب- اهداف تنظیم در این بازارها چیست؟
ج- در آمریکا چه قوانینی در حوزه تنظیم بازار اوراق بهادار وجود دارد و این قوانین چه بخشهایی را هدفگذاری کرده اند؟
د- تنظیم بازار اوراق بهادار, چگونه حمایت از سرمایه گذاران را بهبود میبخشد و چگونه کارآیی اقتصادی را افزایش میدهد؟
این مقاله را میتوان مقاله ای مبنایی دانست که اهداف تنظیم در بازار اوراق بهادار را تشریح میکند و میتواند دید جامعی برای شناسایی تنظیم در این بازار فراهم کرده و پایه ای برای مقالات و تحقیقات دیگر قرار بگیرد.
یکی از مشکلاتی که پژوهشگران ایرانی در حوزه حقوق و اقتصاد با آن مواجه هستند این است که تقریبا تمامی کتابهای پایه این حوزه در کشورهای مبتنی بر نظام حقوقی کامن لا نوشته شده است. این امر ضرورت آشنایی با این نظام حقوقی را لازم می کند. منابع زیر میتواند در شناخت نظام حقوق آمریکا و همچنین شناخت نظام حقوقی کامن لا راهگشا باشد.
1- کتاب معرفی نظام حقوقی ایالات متحده است که توسط آلن فرانس وورث و توسط انتشارات آکسفورد به چاپ رسیده است. ویرایش چهارم این کتاب در سال 2010 منتشر شده است.
4- کتاب دیگر در معرفی حقوق آمریکا، کتاب American Law in a Global Context:The Basics است که کتابی ابتدایی در این زمینه و توسط George P. Fletcher and Steve Sheppardدر سال 2005 نگارش یافته و توسط انتشارات آکسفورد به چاپ رسیده است. تمرکز ویژه و استفاده ای که از این کتاب میتوان برد در حوزه توضیح کامن لا با حقوق نوشته است که در بخشهای 2 و 3 کتاب مفصلا به آن پرداخته شده. بخصوص در بخش دوم این کتاب که شامل چهر بخش است، کامن لا، حقوق نوشته، تمایز این دو و استدلال حقوقی بر مبنای این دو شرح داده شده است. بنابرای، برای آشنایی با نظام حقوقی کامن لا، مناسب ارزیابی می شود.
اگر عبارت law and economics reaserch guide را در اینترنت جستجو کنید، به مجموعه صفحاتی می رسید که به شما این امکان را میدهند تا بصورت حساب شده با منابع معتبر در این حوزه آشنا شوید و مطالعات خود را با شناخت جامعی از منابع شروع کنید. دو تا از سایتهایی که راهنمای تحقیق در این رشته را معرفی کرده اند عبارتند از:
1-Law and Economics Research Guide دانشگاه شیکاگو
2- Law Library Research Guide: Law & Economics دانشگاه جرج میسیون
به امید خدا در پستهای آینده سیلابس دروسی را که در دانشگاه های مختلف در گرایش حقوق و اقتصاد تدریس می شود را خواهم نوشت.
بر مبنای پیشنهاد یکی از اساتید، در این پست فایل آموزشی حقوق و اقتصاد را برای استفاده قرار دادم.
ابتداءا در این سایت میتوانید دوره های آموزشی موضوعات مختلف اقتصادی را بشنوید یا ببینید. http://www.openculture.com
از اینجا هم میتوانید فایل مربوط به دوره آموزشی حقوق و اقتصاد توسط کوتر را دانلود کنید.https://itunes.apple.com/itunes-u/legal-studies-145-001-fall/id556236107?mt=10
برای گوش دادن به این دوره آموزشی نیاز به نرم افزار iiTune دارید که میتوانید از این قسمت دانلود کنید.
دوره های LLM دانشگاه ییل بدون شک معتبرترین در ایالات متحده است. انتخاب دانشجو برای این دوره ها بسیار سختگیرانه است و هرساله تنها 25 دانشجو برای این دوره ها پذیرفته می شوند. تمرکز دانشجویان حقوق در دوره ارشد بر گرایش حقوق و اقتصاد امکان پذیر است و دانشکده حقوق تحت نفوذ تفکر حقوق و اقتصاد قرار دارد.
1-Law and Economics of Obligations, Urs Schweizer, February 24, 2004, The Bonn Graduate School of Economics
2- ECONOMIC ANALYSIS OF CONTRACT LAW, steven shavel, Harvard Law School Cambridge